• Meny
  • Meny

Maspalomas på Gran Canaria

På sørkysten av Gran Canaria ligger perlen med navn Maspalomas. Byen er en del av kommunen San Bartolomé de Tirajana sammen med Playa del Inglés, San Agustin og San Fernando. På folkemunne brukes ofte Maspalomas som kallenavn for disse fire byene som utgjør kommunen.

På grunn av det gode været og klimaet er Maspalomas et populært reisemål hele året. Mens temperaturen på Maspalomas ligger på rundt 18-20 varmegrader om vinteren, kan du regne med 25-27 grader om sommeren.

Den tørrlagte kanalen på Maspalomas er blant mange kjent for å være en av byens kjennetegn. Langs kanalen ligger blant annet en fornøyelsespark, Princess hotell og Dunas Maspalomas Resort. Et par kilometer nord for Maspalomas ligger attraksjonene Aqualand, Palmitos Park, Mundo Aborigen og Sioux City (fornøyelsespark inspirert av den ville vesten).

Sanddynene på Maspalomas

Maspalomas er virkelig kjent for sine sanddyner som i praksis er et ørkenpreget område som strekker seg fra sørspissen av Maspalomas og til Playa del Inglés. Sanddynene er et spesielt populært område for kamelridning, gåturer og sandsurfing. Husk derimot å ta med deg sandaler dersom du har planer om å krysse sanddynene til fots. På den østre enden av sanddynene er det dessuten en nakenstrand, så vær obs på at synet av nakne mennesker kan forekomme når du krysser sanddynene.

Den midtre og østre delen av Maspalomas er preget av flotte golfbaner, hoteller og resorter som består av mange mindre bungalows. Ofte blir en bungalow delt inn i to eller flere boenheter.

Meloneras

Den sørlige delen av Maspalomas lyder navnet Las Meloneras. Reisende som søker seg til den mest luksuriøse delen av Maspalomas drar gjerne til Las Meloneras på grunn av alle luksushotellene, shoppingmulighetene og kasinoer. Det aller gjeveste hotellet blir blant mange sagt å være Lopesan Villa del Conde Resort. Dette luksushotellet kjennetegnes ved sine to vakre tårn og en stil som oser av luksus og fornøyelse.

I familien av luksushoteller på Meloneras ligger også Lopesan Costa Meloneras, Lopesan Baobab og Riu Grand Palace Maspalomas Oasis. Til tross for høy luksusfaktor, all inclusive og fjonge detaljer så er klientellet overraskende avslappet på disse hotellene. Ferie er ferie tross alt.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *