• Meny
  • Meny

Hva burde du kjøpe på Gran Canaria?

I motsetning til manges inntrykk så er ikke bare Gran Canaria et feriemål med utelukkende butikker og shopping rettet mot turister og med et veldig standarisert utvalg. Du finner selvsagt disse “juggelbutikkene” også, men er du interessert i lokalprodusert kunst, klær og lignende så vil du bli overrasket bare du leter godt nok.

Suvernirer

De innfødte på Gran Canaria har gjennom århundrer finpusset sine teknikker for håndproduserte nytteprodukter. Blant disse produktene finner du eksempelvis vakre kurver laget av blader fra banantrær, hatter, håndarbeid og potter. Ta gjerne en titt på varemagasinet Fedac som ligger i Las Palmas eller en av de mange markedene som dukker opp hver uke.

Sko

Er det noe spanjolene elsker så er det pene og elegante sko. På Gran Canaria så finner du flust av skoforretninger som selger sko til ekstremt lave priser, men det florerer av kopier av designersko så ta prisene med en klype salt. Om du leter ekstra godt kan du finne ekte skinn- og lærsko til en fornuftig pris. Shoppinggaten Mesa y Lopez kan tilby særskilt mange skoforretninger med godt utvalg.

Mat og drikke

Prisene på sprit, vin og øl er latterlig lave på Gran Canaria. Et eksempel på dette er en helflaske Smirnoff vodka til 80 kroner, viner fra 10 kroner flaska og øl fra knapt 3 kroner per flaske. De lave alkoholprisene gjør Gran Canaria til et gunstig sted for nytelse av alkohol og morro, men gir deg også en rekke muligheter for røverkjøp når du skal reise tilbake til Norge. Bare på en flaske sprit kan du fort spare over 300 kroner, atskillig mer dersom du kjøper spanske kvalitetsviner som fort koster 400-500 kroner hjemme.

Kosmetikk og elektronikk

Prisene på parfyme, kremer og sminke gir grobunn for mange gode kjøp når du skal handle på Gran Canaria. Prisforskjellene mellom de ulike byene på Gran Canaria er ikke spesielt merkbare, men du kan spare noen kroner dersom du kjøper kosmetikk i Puerto Rico kontra storbyen Las Palmas. Prisene på aloe vera produkter er også svært fornuftige i forhold til Norge. I tillegg til lavere priser er også aloe vera produktene på Gran Canaria mer konsentrerte og sterkere enn de norske produktene.

Innen den enorme verdenen av elektroniske produkter kan du finne noen gode kjøp på mobiler, pc-utstyr og andre gadgets, men prisene er ikke veldig mye lavere enn norske butikker. Problemene du skulle få dersom du blir nødt til å levere inn et skadet produkt til reperasjon gjør det lite gunstig å handle elektroniske produkter på Gran Canaria.

Salg

Om du vil kombinere reisetidspunktet med tiden da de aller fleste salgene finner sted så burde du dra rundt starten av januar eller starten av juli. Ved disse tidspunktene skal de gamle kolleksjonene byttes ut med nye, og du kan fort få 50 % avslag på varer som allerede er mye billigere enn hjemme.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer