• Meny
  • Meny

Hvor bør du bo i Las Palmas? Anbefalte områder og bydeler

For mange er det sørkysten av Gran Canaria som frister mest, men jeg kan virkelig også anbefale å legge turen til Las Palmas på øyas nordside. Den fantastiske byen er med sine 380.000 innbyggere det nærmeste man kommer en virkelig storby på den spanske ferieøya.

Las Palmas har flere fine områder, men noen er mer hensiktsmessige enn andre når man tar faktorer som beliggenhet og standard inn i regnestykket. Dette er de fire områdene jeg ville valgt i Las Palmas av hensyn til praktisk plassering og spennende tilbud:

Santa Catalina – Canteras

Santa Catalina Las Palmas

Området mellom La Isleta i nord, og Guanarteme i sør, kjenner vi som Santa Catalina – Canteras. Dersom strandpromenaden er å regne som indrefileten av Las Palmas, er bydelen som indrefiletens møreste og beste stykke. Her får du en behagelig blanding av strand og byliv. Det er nemlig ikke uten grunn at stranden Playa de Las Canteras har blitt kåret til verdens beste bystrand. Dette er stedet der både lokalbefolkning og tilreisende samles for å nyte noen avslappende timer på stranden. Med et flertall gode serveringssteder i umiddelbar nærhet ligger alt til rette for at du kommer til å stortrives.

Det er også her den største konsentrasjonen av hoteller i Las Palmas befinner seg, samt kommersielle muligheter. Ønsker du å shoppe kan du eksempelvis legge turen innom El Corte Inglés, et fantastisk varehus med elektronikk, klær og alt du trenger til hjemmet. Det skorter dog ikke på utvalget om du heller ønsker å gå på skattejakt i små, autentiske butikker. Skulle savnet av Norden bli for stort i løpet av ferien kan det være positivt at bydelen innehar et svensk spisested, Casa Suecia. På menyen står “Pytt i panne”, kjøttbullar, laksetoast og andre klassikere fra vårt kjære naboland.

Alt i alt vil jeg påstå at Santa Catalina – Canteras er ditt aller beste valg om du verdsetter shopping, strandliv, gode restauranter og stemningsfulle barer.

Anbefalt hotell i Santa Catalina – Canteras

Langs den vakre strandpromenaden i Las Palmas finner vi Bull Reina Isabel & Spa. Med sin umiddelbare nærhet til bystranden kan du knapt få en bedre beliggenhet. I tillegg til svært god lokasjon finnes også svømmebasseng på toppen, treningsstudio, terrasse for soling og et gratis spa. Ekstra positivt med gratis parkering og trådløst internett.

Veldig god frokost med et deilig utvalg varme og kalde retter. Ferskpresset appelsinjuice, musserende vin og brennevin er også inkludert i frokosten for de som ønsker å starte feriedagen med noe godt i glasset. Til middag har hotellet både buffetservering og en à la carte-restaurant.

Rommene er ikke nymoderne, men er innredet i en lun og trivelig stil. Samtlige rom har TV og bad med hårføner. Veldig behagelig at rommene innehar air condition og balkong.

Se flere bilder av rom og priser

Guanarteme

Guanarteme Las Palmas

Bydelen Guanarteme har de seneste årene gjennomgått en solid forvandling. Det var ikke slik at den var kriminelt belastet før i tiden, men vi kan trygt si den trengte en oppfriskning. Og oppfriskningen har kommet. Nye leilighetsbygg langs stranden og trivelige spisesteder har poppet opp som hvitveis om våren. Nå er det rett og slett utrolig koselig å vandre langs Las Canteras-stranden fra ende til ende. Her finner du et knippe barer, restauranter, bakerier og egen surfeskole for de som skulle ønske å teste balansen.

I enden av bydelen ligger byens kanskje beste kjøpesenter, Las Arenas. På gråværsdager passer det perfekt å legge noen tider her, gjerne akkompagnert av en bedre lunsj i toppetasjen der serveringsstedene holder til. Rent geografisk befinner vi oss sør for naboområdet Santa Catalina. Navnet Guanarteme stammer for øvrig fra hovedgaten som preger bydelen, Calle Fernando Guanarteme.

Anbefalt hotell i Guanarteme

Langs strandpromenaden finner vi et eldre og virkelig flott hotell, nemlig Exe Las Canteras. Hotellet kan skilte med spa og gratis trådløst internett. Inngang til spa er fornuftig priset, og til gjengjeld kan du nyte godt av både sauna, hammam og et deilig varmtvannsbasseng. Designet er ikke overdådig på noen måte, men enkelt, rent og lyst. Rett og slett et forfriskende sted å lade batteriene mellom byvandringen.

Rommene har air condition, lagringsplass, TV og eget bad. Flere av rommene nyter godt av en vakker utsikt over havet. Muligheter for gratis parkering i nærområdet dersom du ønsker å leie bil.

Se flere bilder av rom og priser

La Isleta

La Isleta Las Palmas

Nord for Las Canteras-stranden ligger bydelen vi kjenner som La Isleta. Området er i hovedsak preget av trange gater med trivelige butikker, barer og en stor andel spanske fastboende.

Bydelen er ikke like kommersialisert som de øvrige nabolagene i byen, og således vil du oppleve at dette i hovedsak er et område der folk lever og bor. Det er riktignok godt knyttet sammen med resten av byen ved hjelp av bussruter. Langs kyststripen i La Isleta finnes noen vakre klipper som danner det perfekte utgangspunkt for en gåtur som siden forlenges av den nydelige bystranden.

Anbefalt hotell i La Isleta

I søndre del av La Isleta, praktisk lokalisert et lite steinkast fra bystranda, ligger Wavia Hotel. Hotellet retter seg utelukkende mot voksne, og er med andre ord ikke et valg for familier. Sånn sett et fornuftig valg for par som ønsker en rolig tur til Las Palmas.

Alle rom har air condition, TV og gratis trådløst internett. Enkelte rom kan skilte med eget sitteområde, samt terrasse eller balkong. Samtlige har eget bad med dusj, sandaler og badekåper.

Se flere bilder av rom og priser

Vegueta – Triana

Vegueta Triana Las Palmas

Et lite stykke sør for Santa Catalina, retning flyplassen, ligger området kjent som Triana og Vegueta. Dette er å regne som den historiske delen av Las Palmas, eller gamlebyen om du vil. Omgitt av eldre bygg finner du enkelte arkitektoniske perler som daterer seg tilbake til kolonitiden. Eksempelvis er Museo Casa de Colon steder der Christopher Colombus bodde da han tok turen innom Gran Canaria.

Bydelen er spesielt å anbefale for tilreisende som ønsker å se den historiske delen av Las Palmas. Veldig berikende med vakre brosteinsgater spekket med små koselige butikker, museer og puber med lokal mat.

Anbefalt hotell i Vegueta – Triana

Med fin beliggenhet i Gamlebyen nært sjøen ligger AC Hotel Iberia Las Palmas. Hotellet kan skilte med både treningsstudio, basseng på taket og gratis transport til og fra flyplassen.

Moderne rom med klimaanlegg og behagelig dobbelseng med fire puter. Alle rom kan by på TV, skrivepult, minibar og eget bad med gratis toalettartikler. God frokost med et veldig brukbart utvalg, samt jevnt over bra renhold.

Se flere bilder av rom og priser

Les også: Tips til de beste hotellene i Las Palmas

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *