• Meny
  • Meny

Hva burde du unngå på Gran Canaria?

La en ting være sagt – du har virkelig ingenting å bekymre deg over når du skal reise til Gran Canaria. På denne populære, spanske øya er lokalbefolkningen overveldende hyggelig og uten aggressiv oppførsel. Likevel kan det være et par småting du helst burde unngå.

Drikkevann

Vannkvaliteten på Gran Canaria er ikke såpass god at du burde drikke rett fra krana. Om du så skulle ville drikke fra krana så anbefales det at du koker vannet i minst fem minutter før du drikker det. Det aller beste er riktignok å kjøpe flaskevann som du finner på supermarkedet for en lav pris.

Sterk sol og mygg

De små insektene på Gran Canaria kan skape litt større myggstikk enn det du er vant med fra Norge. Om du vil redusere sjansen for myggstikk så kan du redusere antall lamper du har på om kvelden og bruke myggspray eller annen myggvæske. Vær obs på at parfyme og parfymerte deodoranter tiltrekker seg mygg.

Det kan bli fristende for mange å virkelig grille seg under sola for å oppnå mest mulig brunfarge, men dersom du ikke har noe grunnlag på huden og ankommer helt hvit så er dette nærmest en feilfri oppskrift på å bli solbrent. Sørg for å bruke sterk nok solfaktor, i alle fall over solfaktor 15 og 25 dersom du har veldig hvit hud. Etter en svømmetur gjør du lurt i å påføre mer solkrem. For å beskytte barnas sensitive område rundt ansiktet og nakken så gjør en hatt en stor forskjell.

Lommetyver

Dette er ingen stor trussel overhodet, men for å minimere sjansen for at dette i det hele tatt kan skje så kan det lønne seg å oppbevare pengene i et pengebelte. Har du verdifulle, lett synlige eiendeler så kan disse med fordel pakkes ned i en veske du har god kontroll over eller legges på innsiden av overdelen din. Vær ekstra oppmerksom på markeder og øvrige steder der det ferdes mange mennesker.

Om du går ute om natta kan det være smart å holde seg unna steder uten belysning og steder som føles usikre, akkurat som du gjør ellers i verden.

Disse rådene er kun ment for å gjøre en sikker ferie enda sikrere. Gran Canaria er et utrolig trygt feriemål, og den største faren du kommer til å møte er solbrenthet og bakrus dagen derpå.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer