• Meny
  • Meny

Drikkevann på Gran Canaria

Før du reiser til Gran Canaria er du sikkert nysgjerrig på hvordan drikkevannet er der nede og om det i det hele tatt er drikkbart. I Norge er vi velsignet med utmerket drikkevann, mens andre deler av verden ikke er like heldige.

Det generelle rådet er at du alltid burde kjøpe drikkevann på Gran Canaria. Vannet er drikkbart, men det har en saltaktig smak på grunn av høyt mineralinnhold, i tillegg til å lukte klor. Springvannet er riktignok mer enn bra nok til å bruke til klesvask, kroppsvask, vask av mat og tannpuss. Isbiter fra restauranter er i de aller fleste tilfellene laget på flaskevann så dette trenger du ikke bekymre deg for.

Et annet tips er at det ikke alltid er lønnsomt å kjøle seg ned med iskaldt vann/vann med isbiter dersom du føler deg overopphetet siden kroppen vil reagere med å varme seg opp igjen dersom den blir kjølt ned med vann.

To typer vann på butikken

Når du kjøper vann på butikken eller supermarkedet så kan du velge mellom to typer flaskevann – ”aqua con gas” og ”aqua sin gas”. Aqua con gas vil sin vann med kullsyre ala farris og bris, mens aqua sin gas betyr vann uten kullsyre. Prisen for en fem liters kanne på et rimelig supermarked ligger på rundt 4-6 kroner.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *