• Meny
  • Meny

Beste hotell i Las Palmas på Gran Canaria

Las Palmas er en sprudlende storby, og et yndet feriemål for vinterleie nordmenn. Hvis man vil ha en lett blanding av hva øya har å by på, lønner det seg å ha et hotell i sentrum. Kanariøyenes hovedstad har knappe 380 000 innbyggere, som alle bidrar til et spennende spansk kulturliv.

Gamlebyen Vegueta er populær blant besøkende som er glade i høy musikk, dans, og fest. Området er spesielt spennende når det er karneval. Byen har også fire lange og flotte sandstrender, med sjøluft som holder temperaturen behagelig.

Foruten dette er Las Palmas preget av klassisk spansk arkitektur, fra tiden Gran Canaria var en av de spanske koloniene.

Hotell ved stranda

De fleste hotell i Las Palmas ligger ved en av de fire strendene, og opp mot byens store friluftsområde, La Isleta. Herfra strekker sandstranden seg mange kilometer sørover til Punta Baja Nunez. Helt i nord finner man Wavia Hotel, et hotell som er kun for voksne. Det ligger også rett ved Las Canteras-stranden.

I nærområdet finner man kjøpesentret El Muelle, og man har Santa Catalina-parken like om hjørnet. To gater unna finner man en bussholdeplass, som gir tilgang til byens spredte severdigheter. Wavia er ikke et spesielt stort hotell, med kun 10 pene og maritimt innredede rom, men booker man tidlig får man som regel plass.

wavia-hotell-reise

Dette koster det å bo her

Hotell på Las Canteras

Midt blant rekken av hotell langs Las Canteras finner man også det rimeligere alternativet, Hotel Atlanta. Hotellet ligger i hjertet av den nyere delen av byen, like ved Santa Catalina-parken. Rommene er veldig enkle, men beliggenheten er det du går for her. I Las Palmas skal man tross alt oppholde seg mest utendørs. Den som liker litt variasjon, kan ta turen innom øyas teknologimuseum Museo Elder de la Ciencia y la Technologia, som ligger i samme kvartal som hotellet.

atlanta-hotell-reise

Dette koster det å bo her

Hotell på stranden

Et annet flott hotell er Hotel Alisios Canteras. Det ligger en kilometer lengre syd for Hotel Atlanta, men ved den samme langstrakte stranden. Rommene er penere, men du er fortsatt på et relativt enkelt hotell.

En av tingene vi liker med Alisios Cantera er at her er mange av rommene tilknyttet terrasser som er hyggelige å slappe av på etter en dag på stranden, kanskje med en Sundowner i handa. Beliggenheten er en av de beste i Las Palmas, med stranda rett utenfor døra og byens sentrale torv Plaza España, samt storgata Avenida Mesa y López, rett i nærheten.

alisios-hotell-reise

Dette koster det å bo her

Luksushotell i hjertet av Las Palmas

hotel-cantur-reise

Hotel Cantur. Dette ligger i hjertet av Las Palmas, med stranda rett utenfor døra.

Rommene er meget pene og komfortable, mens hotellet ellers byr på 2 utendørs svømmebasseng, nattklubb, en lekker takterrasse samt alt du trenger når du skal slappe av og sole deg i vannkanten. Servicen er fenomenal på Hotel Cantur, og du kan få hjelp til ting som barnepass og klesvask og lignende.

Dette koster det å bo her

Råflott hotell i gamlebyen Vegueta

Gamlebyen Vegueta er det historiske sentrum i Las Palmas, og ligger 10 kilometer syd for dagens bykjerne. På veien dit reiser man forbi Gran Casino de Las Palmas, for den som er glad i gambling. Området er rikt på kulturliv, med mange barer og et yrende nattliv. Blant brosteinsbelagte smågater ligger det mange spennende butikker, historiske bygninger som Santa Ana-katedralen, det gamle rådhuset og flere kunstgalleri.

Skal du oppleve dette, er Hotel Santa Catalina beste hotell for deg. Luksusen er upåklagelig, med lekre rom, spa, innendørs og utendørs basseng, takterrasse, egen båthavn og helsestudio. Prismessig finner man billigere i Las Palmas, men kostnadene er likevel temmelig lave sett med norske øyne.

Se for øvrig flere gode tips til hva du burde gjøre på Gran Canaria.

Dette koster det å bo her

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *