• Meny
  • Meny

Hvilke severdigheter burde du sjekke ut?

Gran Canaria er en av de mest populære Kanariøyene å feriere på, og årlig besøker nesten 2,5 millioner turister øya. Øyas beskjedne størrelse gjør at den er svært enkel å reise rundt på, og hvis man leier seg en bil ligger alle muligheter åpne.

En smak av det ville vesten

Opprinnelig ble Siux City på Gran Canaria bygget med tanke på innspillingen av en westernfilm på 1970-tallet, men etter innspillingen ble byen hyppig besøkt av skuelystne og etterhvert utviklet den seg til den turistattraksjonen den er i dag.

Byen inneholder alt en ekte westernby skal inneholde, både hva bygninger og hendelser angår. Her kan man vandre rundt blant bank og sheriffkontor, og selvfølgelig vrimler det av både cowboyer, indianere og vaskeekte bankrøvere.

Fornøyelsesparker i fleng

Gran Canaria er spesielt kjent for sine store fornøyelsesparker, og her finnes det noe for enhver smak. Blant annet en vannpark, Aqualand, som er på over 100 000 kvadratmeter. Dette vannlandet har over 33 forskjellige vannsklier og flere bassenger både med og uten bølger.

Er man ikke så mye for vann og vannaktiviteter kan Holiday World være et godt alternativ. Denne fornøyelsesparken er Gran Canarias største tivolipark med alt man måtte ønske seg av attraksjoner.

Andre severdigheter

Selvfølgelig finnes det mer tradisjonelle severdigheter på Gran Canaria også, både arkitektonisk og natulig, og de fleste byene har både gamle kirker og spennende torg å kikke på.

Noe helt spesielt er det å reise inn til Guayadequedalen hvor man finner Guayadeque, en landsby hugget ut i fjellet som grotter. Det bor omtrent 20 mennesker fast i disse grottene, det finnes en egen grotterestaurant og en grottekirke.

Gran Canaria har også sin egen miniversjon av Sahara, Dunas de Maspalomas, som ligger like innenfor Playa del Ingles. Den over fem kvadratkilometer store ørkenen er en helt spesiell opplevelse, hvor det også er mulig å delta på en tur med dromedar.

Ørkenen er et perfekt sted å medbringe nistekurv og en god flaske vin, som man nyter i godt selskap enten ved soloppgang eller solnedgang. Vær imidlertid klar over at dette egner seg best når det er vindstille, da sanden er svært flyktig og har det med å feste seg over alt når det blåser.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *