• Meny
  • Meny

Festivaler og karneval på Gran Canaria

Vil du kombinere din ferie til Gran Canaria med noen spennende begivenheter burde du fortsette å lese. Det er allmenn kjent at Gran Canaria egner seg utmerket for familier og andre som vil ha en avslappende solferie, men denne spanske ferieøya er langt mer enn kun et solskinnsparadis. Visste du eksempelvis at Kanariøyene feirer Kanariøyenes dag med bryting og storslått feiring?

Karnevalet på Gran Canaria (februar/mai):

Det store karnevalet på Gran Canaria starter med en åpningstale i starten av februar og deretter er det endeløs festing og moro i flere uker fremover. Hver by på Gran Canaria har sin egen karnevalsfeiring, ofte på ulike dager. Så dersom du bil oppleve hele karnevalet kan du reise rundt på øya og delta på de elleville feiringene.

I all korthet vil karnevalet si en feiring der man kler seg ut, danser, synger, hører på skuespill og komedieshow og er vitne til drag queen utkledninger. Karnevalet kan minne om en mindre versjon av det brasilianske karnevalet i Rio de Janeiro.

Gay Pride (starten av mai):

Homsenes festival som feires med allsang, dans og sene netter. Gay Pride holder til i Maspalomas.

Día de Canarias (30. mai):

Denne dagen kalles for Kanariøyenes dag og feires med konserter, allsang, dans, bryting og feiring så langt øye kan se. Alle butikker og kontorer er stengt på denne dagen, kun typiske turistbutikker holder åpent.

Fiesta del Charco (11. september):

Festivalen lyder navnet Lagunefestivalen og feires ved at deltakerne kaster seg fullt påkledd ut i en lagune og prøver å fange fisk med bare hendene mens man spruter vann på hverandre. Festligheten finner sted i Puerto de la Aldea.

Julaften på Gran Canaria (25. desember):

Se en egen artikkel for julefeiring på Gran Canaria.

Nyttårsaften på Gran Canaria (31. desember):

Nyttårsaften er det stor tradisjon for storslåtte middager, dansing, musikk og mye moro. For å følge de spanske skikker burde du spise tolv druer ved midnatt som skal sørge for at det nettopp startede året skal være fylt med lykke og glede.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *