• Meny
  • Meny

Feire jul på Gran Canaria

Julefeiring på Gran Canaria er absolutt et spennende alternativ til den mer kjølige vinteren vi har i hjemlandet. Temperaturen ligger på 15-20 varmegrader og du kan feire jul med sammen med dine medreisende og andre nordmenn som har valgt å gjøre det samme. Hvert år feirer ca 10.000 nordmenn jula på Gran Canaria.

Skulle du ha lyst på norsk julemat på Gran Canaria kan du nyte ribbe hos Trollstua i Playa del Inglés. Ellers er det flere andre restauranter med norske eiere som har norsk tradisjonsmat på menyen i julesesongen.

Juletrefesten på Gran Canaria kan du legge til Sjømannskirken den 26. desember. Kirken er ellers godt besøkt gjennom hele jula av mennesker som vil delta på gudstjeneste og feiring med kake, kaffe og underholdning.

Vil du lage julematen selv har supermarkedene mye norske varer som surkål og annet juletilbehør.

Den spanske juleferingen

Spanjolenes julaften lyder navnet Nochebuena og feires den 25. desember med musikk, kirkebesøk, middag og gaver. Navnet på spansk jul i sin helhet er Navidad.

Som hovedmåltid på julaften spiser ofte spanjolene sjømat. De har også tradisjon for å henge en god spekeskinke på kjøkkenet som de kutter tynne skiver av og legger over julematen. En spansk julekake som nytes mye er en mandelkake laget med turron (en slags nougat). Ta gjerne en titt på artikkelen om det spanske kjøkken.

Spanjolene har ikke det samme kommersielle kjøpepresset rundt julefeiringen som vi har i Norge, men starter gjerne å fylle ut butikkene med julevarer først i desember.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *