• Meny
  • Meny

Pensjonere seg på Gran Canaria

Om du drømmer om bekymringsfrie dager, god mat, fornuftige priser og et mildt vær som er fantastisk året rundt så kan en pensjonisttilværelse på Gran Canaria være et godt alternativ. Her kan du tilpasse dine aktiviteter og livsstil akkurat etter den måten som passer deg best.

Ønsker du en så avslappet livsstil som overhodet mulig så har Gran Canaria nok av fine strender. Er du mer av den aktive typen så kan Gran Canaria skilte med et landskap som egner seg for gå- og sykkelturer, samt gode golfbaner.

Helsegevinster

Været på Gran Canaria vil gi deg varme dager året rundt med gjennomsnittstemperaturer på 24-25 grader om sommeren og 18-19 grader om vinteren. Nettopp på grunn av dette milde og stabile klimaet kan mange pensjonister fortelle om en generelt bedre helse og større livsglede. Energinivået går opp som igjen fører til mer aktivitet og bedre helse. Dessuten rapporterer mange om mindre ledd- og seneplager.

Mat

Det er ingen grunn til bekymring over kvaliteten på maten på Gran Canaria. Om du velger å spise etter Middelhavsprinsippene med mye fisk, lyst kjøtt, frukt og grønnsaker så har du glimrende muligheter for dette da det spanske kjøkkenet bygger på mange av disse prinsippene. Matbutikkene på Gran Canaria er dessuten ofte utstyrt med kjente importerte varer fra Norge som Evergood kaffe, makrell i tomat og joikakaker, dersom dette skulle bli et savn.

Vannet på Gran Canaria er riktignok en litt større utfordring enn hjemme i Norge da springvannet helst ikke bør drikkes. Det passer dog bra for personlig pleie og vask av matvarer. Prisen på flaskevann fra butikken er likevel ikke høyere enn at du får en fem liters dunk til rundt fem kroner.

Økonomi

Levekostnadene på Gran Canaria er vesentlig lavere på Gran Canaria enn hjemme i Norge. Eksempler på dette er tre-roms leiligheter som du kan få ned i fem tusen kroner per måned med god standard, balkong og utsikt. Matprisene på typiske dagligvarer vil også ligge omtrent på halvparten av det norske prisnivået. Handler du på marked vil du igjen spare ytterligere. Er du glad i vin så kan du se frem til priser fra 25 kroner og oppover per flaske.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer