• Meny
  • Meny

Puerto Rico på Gran Canaria

Puerto Rico er navnet på et ferieresort som befinner seg på den vestlige delen av Gran Canarias sørside. Gjennom en årrekke har Puerto Rico høstet popularitet som et av de mest populære stedene på Gran Canaria for charterturister og solslikkere. Stedet befinner seg ca 15 kilometer vest for Maspalomas og 45 km sør-vest for flyplassen. Du kan regne med å bruke rundt 40 minutter når du skal fra Gran Canaria flyplass og til Puerto Rico.

Puerto Rico har gjennom historien stått for mye fangst av fisk og skalldyr og har tradisjon for å være en sjarmerende havneby. I sentrum ligger to mindre havneområdet som omslynger Puerto Ricos meget populære strender. Like i nærheten foregår også mesteparten av shoppingen, hovedsaklig på The Europa Shopping Center og The Pasarela Centre. Naturen på Puerto Rico er preget av mye vulkanlandskap og bebyggelse langs åsene.

>Mat og shopping

Restaurantene på Puerto Rico konsentrerer seg i hovedsak rundt kjøpesentrene The Shopping Center og Europa Center. I disse vil du finne restauranter som serverer mat fra alle slags internasjonale kjøkken, deriblant asiatisk, indisk, mexicansk, fransk og typisk fast food. Flere steder tilbyr også buffet der du kan spise så mye du vil for 6-8 euro. Glem heller ikke restaurantene som ligger langs strendene og havneområdene som serverer fantastiske fisk- og skalldyrretter. Utelivet på Puerto Rico konsentrerer seg rundt de nedre delene av sentrum for den yngre garde.

Hva kan du gjøre i Puerto Rico?

Foruten shopping og uteliv så har Puerto Rico uante muligheter innen vannsport. Utleiere langs strendene leier ut blant annet vannscooter, bananbåter, tubes og lar deg prøve windsurfing. Glem heller ikke vannparken Atlantida som har et mylder av vannsklier, bassenger og attraksjoner. Flere firmaer tilbyr også båtturer der båtene er utstyrt med glassvegger som lar deg se hvilket flott undervannsliv som lever ved kysten av Gran Canaria.

En svært populær familieattraksjon er Palmitos Park som ligger et lite stykke øst for Puerto Rico. I denne dyreparken kan du se en rekke flotte fugler, papegøyer og være vitne til et forrykende delfinshow. Man skal heller ikke kimse av en rolig gåtur langs en av havnene og suge til seg alle sanseinntrykk man får fra båtene, palmene, lyktene og de forbipasserende.

Golfelskere kan bevege seg nord for sentrumskjernen der golfbanen Anfi Tauro Golf ligger.Øst for sentrum ligger golfbanen Salobre Golf & Resort.

Vær og klima

Været og temperaturene på Puerto Rico er som alle andre steder på Gran Canaria, svært stabile. Det er meget lite regn, jevne temperaturer hele året og mange solskinnsdager. Les forøvrig mer om Gran Canarias vær.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *