• Meny
  • Meny

Telde på Gran Canaria

Telde er navnet på Gran Canarias nest største kommune og by og har beliggenhet på øyas vestre side. Kommunen grenser til Las Palmas i nord, Ingenio i sør, Valsequillo i vest og Sta. Brigida i nord-vest. Det totale innbyggertallet ligger på like over 100.000.

Telde hadde lenge jordbruk som sin mest gunstige inntjening, men etter en kraftig økning i både turisme og husbygging fra 1960-tallet ble turisme og eiendomsutvikling kommunens viktigste inntjening. Kommunen huser også øyas flyplass – Gran Canaria International Airport.

Natur og strender i Telde

Når folk skal på ferie til Gran Canaria velger de som regel øyas søndre side der Maspalomas, Playa del Inglés og Arguineguín ligger. Likevel kan også Telde tilby sin del med strender og solvarme. Totalt kan Telde by på hele 10 kilometer med kystlinje og langs denne kystlinjen ligger blant annet strendene La Garita og Melenera som kan friste med over 600 meter med sandstrender.

Teldes kystlinje er ikke like preget av lave sandstrender som sine mer sørlige nabokommuner, men innehar en røffere kystlinje med stedvis helt praktfulle klipper og havner som egner seg perfekt for gåturer.

Hva kan du gjøre i Telde?

Sentrum av Telde består av noen virkelig flotte, historiske bygninger som er vel verdt en titt dersom du fascineres av eldre arkitektur. Blant annet kan du dra til området San Francisco som kjennetegnes av flere små bygninger og hus med hvite kalkvegger og historisk preg. Kirken San Juan og kirken San Francisco er populære attraksjoner. Ved åsene i Montaña Bermeja kan du komme nærmere innpå Teldes kjente huler.

Vil du blåse av noen euros på shopping i Telde så anbefales det at du tar en kikk på håndlagde produkter til hjemmet. Spesielt godt er utvalget av kurver, kniver, potter og porselen. For mer kommersiell klesshopping og spansk mote rådes du til å dra til San Gregorio som er navnet på shoppingdistriktet i Telde.

Hver lørdag er det marked i sentrum av Telde der du kan kjøpe lokale spesialiter, både spiselige og ting til leiligheten eller huset ditt.

Uteliv i Telde

Telde er ikke stedet du drar til for skikkelige grisefester, da er Playa del Inglés et bedre alternativ. Likevel kan du finne noen ganske livlige barer som lysner godt opp i helgene. Prøv blant annet La Alameda som er et utested i ekte art deco stil der de lokale pleier å henge. Utestedet går for å være et av de beste i Telde.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *