• Meny
  • Meny

Arguineguín på Gran Canaria

Arguineguín er navnet på fiskerlandsbyen som befinner seg midt mellom Meloneras og Puerto Rico. Avstandsmessig ligger Arguineguín ca seks kilometer sør-øst for Puerto Rico og åtte kilometer vest for Meloneras og Maspalomas.

Byen er kjent for å huse en god del fastboende nordmenn. Mye på grunn av Den norske skolen, det norske helsesenteret Valle Marina, et helnorsk legesenter, aktivitetssenteret Den norske klubben og Den norske sjømannskirken. Arguineguín er for nordmenn det San Agustin er for svenskene.

Hva kan du gjøre i Arguineguín?

Enhver sydenferie er ikke helt komplett uten en dose strandliv. Arguineguíns strender har både svart og lys sand, og tilbyr aktiviteter som vannscooterutleie, bananbåter, vindsurfing og dykking. Et morsomt og behagelig alternativ til «aktiviteter» er en tur på fiskespa hos Dr Fish Foot Spa. Her får du føttene dine renset og deretter sitter du med føttene i en tank med småfisk som spiser opp dine døde hudceller. Avslutningsvis blir du smurt inn med krem.

På tirsdag finner markedet på Arguineguín sted. Markedet er blant Gran Canarias største og selger blant annet en suvernirer, musikk, klær, strandartikler, frukt og mat. Markedets åpningstider er fra 08.00 – 14.00.

Vil du reise til Puerto Rico og Puerto Mogan fra Arguineguín kan du benytte deg av fergetransport og båter. Båten Líneas Sálmon tar deg på korte dagsturer langs kysten av Gran Canaria mens du kan titte på undervannslivet fra deres glassvegger i bunnen av båten.

Uteliv og shopping

For de ville nettene og heftig uteliv så burde du ikke dra til Arguineguín, men heller til Puerto Rico eller Playa del Inglés. Arguineguín er en rolig småby og egner seg mer for romantiske middager og koselige familiemåltider. Du finner riktignok noen lokale puber og trivelige restauranter som sørger for godt liv.

Shoppingen kan du gjøre unna på La Marea Shopping Centre og Ancora Centre. Ancora er det eldste, mens La Marea åpnet i 2008 og tilbyr flere nyere butikker og spanske moteklær. Ancora Centre holder til ved Avenida Francisco Navarro Navarro.

Med umiddelbar nærhet til havet så er du sikret god sjømat når du søker etter restauranter i Arguineguín. Spesielt godt smaker spisestedenes paella og grillet fisk.

Vær i Arguineguín

Gran Canaria som helhet kan skryte av meget godt vær med små forandringer i temperatur og skydekke. Jevnt over har du gjerne over 300 soldager i året, temperaturer i sjiktet 18-25 og moderat mengde vind. Les mer om Gran Canarias klima og vær.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *