• Meny
  • Meny

San Agustin på Gran Canaria

Fire kilometer vest for Playa del Inglés ligger San Agustin, en av fire byer i kommunen San Bartolomé de Tirajana. Kommunens øvrige tre byer er Maspalomas, Playa del Inglés og San Fernando. På spansk bærer byen navnet Saint Augustine. Byen er knyttet opp mot Gran Canarias veinett via den moderne motorveien GC-1 og den gamle motorveien GC-500.

San Agustin er kjent for å være stedet der chartereksplosjonen til Gran Canaria først fikk rotfeste. I ettertid har byen fått en rekke butikker, restauranter, kasino og attraksjoner. Besøk eksempelvis fornøyelsesparken Sioux City som baserer seg på den ville vesten. Sioux City finner du nord for San Agustine, på andre siden av motorveien GC-1. Er du dristig kan du også prøve deg på en helikoptertur over San Agustin som drives gjennom et av Gran Canarias eventfirmaer.

Strender og skandinavere på San Agustin

Langs San Agustins kyststripe finner du den flotte stranden Playa de San Agustin som strekker seg over 650 meter. Stranden er skjermet for store bølger, noe som gjør den utmerket for dykking, snorkling og rolig vannsport. Playa de San Agustin er jevnt over roligere og mindre besøkt enn strendene på Maspalomas og Playa del Inglés.

Svenskene ser ut til å virkelig trives i San Agustin, noe som bekreftes med alle de svenske butikkeierne og opprettelsen av den svenske skolen og den svenske kirken. Selveste Selskapsreisen fra 1980 med Lasse Åberg og Jon Skolmen ble forøvrig spilt inn på San Agustin.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *