• Meny
  • Meny

Puerto de Mogan

Puerto de Mogan er en idyllisk liten fiskerlandsby syd på Gran Canaria. Byen regnes som verneverdig, og etter en omfattende restaurering av hele området på 1970-tallet ble det bestemt at ingen bygg skulle oppføres over to etasjer, og de skulle følge den tradisjonelle spanskinspirerte stilen byen opprinnelig er bygget i.

Gamlebyen består av små bilfrie og sjarmerende gater med trange smug, og livet her går virkelig på sparebluss. Ingen stresser, og det er det virkelig heller ingen grunn til. Puerto de Mogan har et rikholdig utvalg av spennende restauranter og kaféer, hvor man kan nyte alt fra en bedre middag, spesielt skalldyr- og fiskerettene her er unike, eller man kan nippe til en avkjølende drink mens man beundrer den storslåtte solnedgangen i horisonten.

Aktiviteter på Puerto de Mogan

Besøker man Puerto de Mogan bør man være forberedt på et noe mer avslappet liv enn man kanskje er vant til hjemme i Norge, og aktivitetene i landsbyen er også av de rolige slagsene. Riktignok finnes et natteliv med både klubber, barer og diskoteker, men utover dette går det mest i utflukter ut på havet, eller under, da det finnes en undervannsbåt, som frakter turister ut for å kikke på gamle vrak og de fargerike fiskene som finnes langs kysten.

Mange bruker også Puerto de Mogan som utfluktsmål for dagsturer, og man kan enkelt komme dit med enten buss eller rutebåt, hvis man allerede befinner seg på Gran Canaria.

Det ligger også en strand i byen, særlig velegnet for barnefamilier, da den ligger avskjermet til inne i en bukt. Denne kan på grunn av sin popularitet være noe tett befolket, spesielt i høysesongen. Les forøvrig mer om andre steder og byer på Gran Canaria.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *