• Meny
  • Meny

Flyplassen på Gran Canaria

To mil sør for Las Palmas ligger flyplassen Gran Canaria Airport som formelt går under navnet Gando Airport. På spanske kart vil du ofte se flyplassen navngitt som Aeropuerto de Gran Canaria. Dersom man sammenligner Gran Canaria Airport med Oslo Gardermoen så har Gran Canaria Airport ca halvparten så mange reisende som Gardermoen. Flyplassen på Gran Canaria innehar flyplasskoden LPA.

Det utmerkede klimaet som Gran Canaria tilbyr er ikke bare en grunn til at soltørste nordmenn stadig oftere reiser til Gran Canaria, men også en grunn til at flyplassen opplever svært lite forsinkelser og kansellerte flyvninger. Sett i forhold til Spanias øvrige flyplasser så er flyplassen på Gran Canaria den femte største i landet.

Taxfree

Ellers er flyplassen utrystet med en bredt utvalg serveringssteder, barer og butikker. I disse butikkene finner du alt fra smykker og parfymer til eksklusive drikkevarer og sigarer. Flyplassen i Gran Canaria har også en utmerket taxfreebutikk med alt du trenger innen vin, sigaretter, snus, øl og sprit.

Flyplassen er dessuten utstyrt med ramper og heiser beregnet for rullestolbrukere.

Les også om hvordan du kommer deg fra flyplassen og til ditt hotell.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *