• Meny
  • Meny

Flytte til Gran Canaria

Gran Canaria som fastadresse blir stadig mer populært hos det norske folk. Noen velger å flytte hit for det milde og helsemessige klimaet, noen for å leve en avslappende pensjonisttilværelse, mens andre drar hit for øyas spennende tilbud for eventyrlystne mennesker.

Før du flytter til Gran Canaria er det et par ting du bør ha i bakhodet før du tar steget fullt ut. Javisst har Gran Canaria et ypperlig klima, lave levekostnader og avslappende fastboende, men de har også et par praktiske utfordringer du burde være klar over. Et godt tips er å starte med å bo på Gran Canaria over en måneds periode, bare for å sjekke hvordan du liker det dersom du oppholder deg på øya lenger enn en typisk ferie.

Noen hjelpepunkter

Et av punktene som vil gjøre det mye lettere for deg dersom du bosetter deg på Gran Canaria er å lære seg det spanske språket. Dette gjør det enklere når du skal snakke med de spanske myndighetene angående praktiske gjøremål. Dessuten gjør det barna dine mer mer skikket til å få spanske venner dersom du har barn.

Velg et område rundt de typiske turiststedene som Playa del Inglés eller Puerto Rico i sør-vest dersom du ønsker å kommunisere på engelsk eller norsk fremfor spansk. Ved disse stedene er sjansen mye større for at du får naboer du enkelt kan forstå. Vurder også Arguineguín som har den høyeste tettheten av fastboende nordmenn på Gran Canaria. Her finner du både norsk legesenter, sjømannskirken og Den norske skolen.

Tidspunktet for flyttingen kan med fordel være om sommeren dersom du flytter med barn på grunn av at skolene ofte ikke tar imot elever midt i et skoleår. Ellers kan det være lurt å leie en leilighet eller hotell for noen uker og deretter finne leilighet eller hus når du kommer ned dit. Da er du sikret at du havner i et nærområde du har sansen for. Sørg for å starte i god tid dersom du skal selge møblene du har i din gamle leilighet eller hus. Dette tar ofte lenger tid enn du tror.

Når du kommer til Gran Canaria

Noe av det første du burde gjøre når du kommer til Gran Canaria er å skaffe deg et identifikasjonsnummer. Dette gjør ting mye lettere når du eksempelvis skal kjøpe en bil, skaffe deg jobb eller fylle ut alle former for skjemaer.

Skaff deg en helseforsikring for å sikre deg mot sykdom som kan komme fortere enn du tror. Skulle du bli syk før du har skaffet deg helseforsikring kan du dra til Inter Clinica dersom du bor i Las Palmas. Her snakker de ansatte flytende engelsk og tilbyr ellers glimrende service. Forøvrig finnes det også et godt privat legekontor i Puerto Rico og en i San Agustin.

Når du skal finne deg leilighet i Gran Canaria så kan du enten lete på internett der du får god oversikt over mye av det som er tilgjengelig, eller du kan satse på å finne en mens du er i nærområdet. Er du like ved området du ønsker å bo i så kan du eksempelvis spørre øyas fastboende om de kjenner noen som leier ut, eller du kan gå i området og se etter skilt i leilighetenes vinduer som sier “Se Alquila”. I lokalavisene kan du også med fordel lete etter hus og leiligheter til leie.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *