• Meny
  • Meny

Hva burde du spise? Tips og triks i matveien

I matveien er det lite som skiller Gran Canaria fra resten av Spania, og da det meste er dyrket lokalt og med minimalt av industrielle metoder, er også smakene der etter. Frukt og grønnsaker er fulle av smak og alle kjøttprodukter er som regel slaktet samme dag. Garantert fersk med andre ord.

Sunt og lett

Den tradisjonelle kanariske cuisinen består hovedsaklig av svært sunne og lette retter. Mye frukt, grønt og milde krydderier, og kjøttet består som oftest av lette varianter som fjærkre, fisk og lam.

Skal man smake noe autentisk på Kanariøyene skal man prøve Sancocho Canario, en slag suppe av saltet fisk og poteter. Et annet godt og smakfullt alternativ er Cabrito Frito, eller friteret lam.

Tapas og pølser

Ellers er det de sedvanlige spanske rettene som tapas og spekepølser man bør prøve lokale varianter av, og ikke minst de kanariske ostene er virkelig verdt en smaksprøve. De aller fleste ostene er laget av geitemelk og har en helt særegen smak man ikke finner andre steder.

Utover dette kan man ikke komme fra de mange fiskerettene som serveres i restaurantene, flere av dem kun omtalt som “dagens fisk”. Dette fordi restaurantene aldri vet med sikkerhet hva fiskerne bringer til land, så det kan variere veldig fra sted til sted, og fra dag til dag.

Et godt tips er å søke litt vekk fra de etablerte turiststedene og finne de små restaurantene og tavernaene de fastboende spiser hos. Her er det ikke bare billigere, men porsjonene er også større og smaken kraftigere da rettene ikke er tilpasset turistene.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *