• Meny
  • Meny

Mat og drikke på Gran Canaria

Mange tror maten på Gran Canaria utelukkende er basert på spanske smaker, men dette er kun delvis sant. I tillegg til den store innflytelsen det spanske kjøkkenet har hatt så har maten også fått inspirasjon fra Afrika og Latin-Amerika. Skulle du heller like internasjonal mat så har Gran Canaria mer enn nok av serveringssteder som tilbyr klassikerne hamburger og pizza.

Kjøkkenet på Gran Canaria preges mye av ulike retter basert på fisk, frukt og grønnsaker. Dersom du er glad i fisk så burde du prøve fiskesuppen som heter caldo de pescado. Med inspirasjon fra det spanske kjøkkenet finner du også grillede sardiner som serveres med nydelig tilbehør – perfekt for et avslappende kveldsmåltid.

Markeder

I tillegg finner du endel kjøttretter i form av gryter eller biffer. En tur til en av de utrolige markedene kan anbefales dersom du har sansen for friske råvarer og frukt du aldri har sett hjemme.
En av de øvrige hovedingrediensene i kjøkkenet på Gran Canaria er et mel med navn gofio. Dette melet er rikt på vitaminer, protein og fiber og danner ofte basen for desserter, og for å tykne sauser og supper.

Dessert

Til dessert spises det mye fersk frukt som mango og papaya, men vil du gå for noe tradisjonelt så kan du teste bienmesabe eller huevos mole. Førstnevnte er en dessert basert på malte mandler, sitron, egg og sukker, mens huevos mole er en pudding laget på egg, sukker og kanel.

Vin og drikke

For et korrekt bilde av Gran Canarias gode utvalg viner og vinproduksjon så burde du besøke en av øyas vinkjellere. Her får du en omvisning i lagringslokalene akkopagnert av en dyktig guide, samt en smaksrunde avslutningsvis. Vinene som produseres på Gran Canaria går gjerne under gruppen “Monte Lentisca Gran Canaria”.

Ølproduksjon på Gran Canaria er ikke eksisterende. I steden kjøpes en god del øl fra det spanske fastlandet, da med sorter som San Miguel og Dorado. Blant de importerte øltypene som er populære på Gran Canaria finner man Heineken og Carlsberg.

Akkurat som i Norge så drikkes det en god del kaffe på Gran Canaria. Stadig flere kaffebarer har vokst frem og nymotens espressomaskiner har nærmest blitt allemannseie. Dette ser man også på kaffebarene rundt omkring på øya som serverer kaffe laget på nykvernede kaffebønner.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *