• Meny
  • Meny

Hvilke restauranter skal du ta deg bryet med å besøke?

Med tanke på at nesten 2,5 millioner turister besøker Gran Canaria hvert eneste år, er det ikke underlig at det har dukket opp et stort antall restauranter på øya. Alt fra svært lokale retter til internasjonal cuisine står på menykortene, og det finnes noe for enhver smak. Bokstavelig talt.

Kjøtt og fisk i høysetet

Innbyggerne på Gran Canaria er svært glade i kjøtt, og mange restauranter har dette i flere forskjellige varianter. En av dem, El Gaucho i Playa del Inglés, er en favoritt hos mange, og spesielt atmosfæren trekkes frem når det snakkes om denne restauranten.

En annen restaurant er El Brasero i Puerto Rico, som i tillegg til mange kjøttretter også byr på lokalt fanget fisk og andre spanske spesialiteter. Som navnet tilsier er det meste grillet i denne restauranten, som også er kjent for sitt særdeles trivelige personale.

Lokalt og godt

Er man derimot ute etter autentisk spansk mat og lokale retter, skal man trekke litt bort fra de mest turistpåvirkede områdene. Bydelen San Fernando i Playa del Inglés er en slik bydel, og her finner man flere gode spisesteder og tavernaer hvor lokalbefolkningen gjerne inntar sine måltider.

For eksempel finner man i en av sidegatene en liten tapasbar ved navn Tapas Bar Capaco, hvor det sies man får øyas beste tapas. En av spesialitetene er dadler svøpt inn i bacon, små saltede kanariske poteter med en lett krydret mojosaus og forskjellige oster.

Det er for øvrig også hit mange reiseguider legger turen, når de ønsker å komme litt vekk fra turistområdene, og for å hygge seg med lokale venner.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *