• Meny
  • Meny

Levekostnader på Gran Canaria

For å enklere kunne beregne hvor mye du kan bruke på din ferie til Gran Canaria eller for å sette opp et månedbudsjett dersom du har tenkt å flytte til Gran Canaria så er det fornuftig med en kort innføring i Gran Canarias priser innenfor emnene bolig, mat, faste utgifter og sosiale aktiviteter.

Bokostnader

Sammenlignet med Norges hovedstad så ligger storbyen Las Palmas under halvparten av norske priser. I praksis betyr dette at du får en leilighet i sentrumskjernen av Las Palmas med ett soverom og grei standard til ca 3.500 kr per måned. Om du bosetter deg i utkanten av sentrum kan du spare inntil tusenlappen per måned.

Matpriser

Maten i Norge er i gjennomsnitt over dobbelt så dyr som maten man kjøper på Gran Canaria. Som eksempel må du betale omkring seks kroner for en liter melk, 13 kroner for en halvliter øl og 35 kroner for en tyvepakning med røyk. En vinflaske av brukbar kvalitet ligger på knappe 25 kroner.

Faste utgifter og sosialt

På restaurantbesøk kommer du unna mad en tredjedel av restaurantprisene du finner i Oslo. Et måltid på en middelmådig restaurant koster deg rundt femtilappen. Prisen på en halvliter øl drukket på en av Gran Canarias barer ligger på ca 20-30 kroner.

De månedlige utgiftene på strøm, gass og øvrige renovasjonskostnader ligger på omkring 400 kr for en gjennomsnittlig boenhet. Om du vil bli medlem på et treningsstudio kan du regne med månedspriser fra 300 kroner og oppover.

Lønn på Gran Canaria

Gjennomsnittslønna på Gran Canaria ligger på ca 7500 kr etter skatt. Om du jobber som lærer på en av de engelske skolene på øya så kan du regne med et par tusenlapper ekstra per måned.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 kommentar