• Meny
  • Meny

Etikette på Gran Canaria

Som tilreisende til Gran Canaria kan du komme ovenfor noen situasjoner der du skulle ønske at du hadde satt deg inn i stedets etikette og typiske retningslinjer for tipsing. Dette vil gjøre det enklere i tilfeller der du eksempelvis blir introdusert for nye mennesker og er usikker på om du burde kysse personen på kinnet slik de andre personene gjør, eller om du burde holde deg til en simpel håndhilsen.

Tidspunkter

Til sosiale sammenkomster er det ikke uvanlig at de lokale ankommer anledningen 15-30 minutter etter avtalt tid. Er du invitert på en fest arrangert av en spansk vert gjør du derimot klokt i å holde deg til det tidspunktet du er invitert til og ikke komme for sent.

Kyss på kinnet og håndhilsen

Mens de fleste spanjoler vil møte hverandre med et kyss på kinnet, er ikke dette vanlig praksis for utlendinger som møter på spanjoler med mindre vedkommende kjenner hverandre godt. Et håndtrykk er alltid en sikker vinner, og skulle kyss på kinnet være på sin plass så vil spanjolen ta intiativet. Verdt å nevne er at du ikke kysser personen på kinnet, men du gir vedkommende en klem mens du kysser i lufta.

Gaver og samtaler

Dersom du blir invitert hjem til en familie eller en person på Gran Canaria så kan du gjerne ta med en flaske god vin, noen vakre blomster eller smakfull dessert. Om du derimot mottar en gave fra en spanjol så burde du åpne denne med en gang. Skal du derimot gi en gave til en spanjol så burde det ikke være noe altfor overdådig og flott, da dette i noen tilfeller kan anses som frekt og uhøflig.

Siden spanjolene bruker mye av sin fritid på å snakke sammen fremfor å sitte ved TV’en eller på internett så er også mange av dem gode samtalepartnere. Ikke uvanlig er det at spanjolene sitter til langt på natt og snakker om alt mellom himmel og jord. Befinner du deg i en slik situasjon og skal snakke med en spanjol så er det få temaer som virkelig er tabu å snakke om. Familie, barn og venner er sikre temaer du vil oppnå stor suksess med. Du gjør klokt i å ikke snakke nedlatende om den spanske vinen eller maten da dette er to ting spanjolene er spesielt stolte av.

Vær forberedt på at spanjolenes engelskkunnskaper ikke er like gode som det vi er vant til hos nordmenn, spesielt hos den eldre garde. For øvrig er spanjolene kjent for å være direkte og ærlige, så dersom du er kvinne kan du fort forvente og høre at du ser bra ut, selv om du nettopp har møtt vedkommende du snakker med.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *