• Meny
  • Meny

Hvor mye bør du gi i tips på Gran Canaria?

Tipsing og driks er alltid en manøver det stilles litt usikkerhet rundt dersom man ikke er kjent med landet man ferierer i. Mens det i noen land forventes tips så kan det i enkelte land i Asia ses som en fornærmelse dersom du tipser. Hvor mye bør du gi i tips i Gran Canaria, og bør du gi like mye til taxisjåføren som til restaurantpersonalet?

Tipsing på restaurant på Gran Canaria

Når du spiser på restaurant vil det alltid bli lagt til et servicegebyr på regninga di. Dette tillegget ligger som regel på fem prosent av regninga. Ofte så er ekstra tips forventet selv om det blir ilagt et servicegebyr. Den vanlige tipssatsen ligger på mellom 5-10 % på typiske restauranter som for det meste besøkes av turister, på mer eksklusive plasser kan tipsen ligge på mellom 10-15 %.

På restauranter der de lokale ferdes, barer og kaféer runder man gjerne opp til nærmeste hele tall med en tipsprosent på 2-5 %. Samme praksis blir ofte gjort når det gjelder tipsing av drosje.

Tips for bæring av bagasje

På resorts så kan tipsen ligge noe høyere enn andre hoteller, og med økende turisme fra mer velstående land så får de lokale gjerne større forventninger til tips. Tipsing av pikkolo ligger som regel på rundt 1 euro, noe som tilsvarer 7-8 kroner.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *